23. 1. 2012

"To se mi líbí..."


Aneb příspěvek o všem pozitivním.

Nedávno jsem se setkal s docela zajimavým názorem zrovna ve chvíli absolutního "pocitu vyhoření" a zavalení vší kritikou na nejen moji osobu.
Společnost je v dnešní době údajně nastavena na "chválit se může a kdykoliv kritizuji, je to jen projev závisti a nenávisti". Je to pravda? Já jsem docela vztahovačný člověk (přiznávám) ale jakoukoliv rozumnou kritiku snad zvládám a občas se nad tím i zamyslím.

Problém "To se mi líbí" z prvního pohledu : - "Ahoj Mami, mám jedničku z češtiny, jedničku z matiky, jedničku z chemie, dvojku z fyziky, jedničku z.......... jedničku z .... a jedničku z blá blá... jo... a mám taky trojku ze zemáku...". Odpověď : "PROČ MÁŠ SAKRA TROJKU?". Nemyslím, že jsem jediný komu se toto někdy stalo. Můžeme to brát ale zrovna pozitivně, protože kdy jindy se setkáme s touto "objektivní kritikou", bez toho, abychom hledali nějakou křivdu nebo nenávist kritizujícího.

Problém "To se mi líbí" z druhého pohledu : - Facebook. Proč tam chybí tlačítko "to se mi nelíbí?". Nevytváří tohle omezení vyjádření osobního pocitu trošku klamavý dojem, že se všem všechno líbí a že všichni souhlasí. Vždyť už jen ta blbá sociální síť zakazuje kritiku, stejně jako společnost.
Každý by měl umět říct základní věci přesně tak jak je cítí - ano, ne, líbí, nelíbí, chci a nechci. Né se jen za něco nebo za někoho schovávat. Achjo, díky za přečtení ^^.


1 komentář: