18. 10. 2011

Changed my life!


Nedávno jsem se zamyslel - jak bych se teď měl, kdybyyy........ ?

A přišel jsem na to, že nejvíc mi změnil život ten (již tisíckrát) zmíněný fitness program ZUMBA :). Je to drsné. Fitness cvičení, které ovládlo celý svět a několika milionům lidí převrátilo život naruby.

Tohle je článek o tom, jak se z 16 letého kluka stane entertainer a skoro podnikatel.

Až na dvoudenním kurzu, který probíhal v Bratislavě a měl za účel vyplivnout do Česka a na Slovensko dalších 40 instruktorů, jsem si uvědomil, jak moc to miluju a proč to vlastně dělám.

Zumba Fitness jak jsem už psal - je sice komerční sračka a vydělávají se na tom dobré prachy, ale pro hodně lidí radost a třeba i jediné pozitivum po celém dnu nasírání se v práci.

Tenhle druh cvičení je opravdu šíleně návykový. Poprvé přijdete na hodinu s tím, že stojíte v zadu a jakému koliv pohybu se smějete a říkáte si - "no haha, tohle vživotě nedám".. Už jen pro tu srandu a ze zvědavosti hodinu určitě navštívíte znovu. A co se stane? Pocit úspěchu - huráá umím jednu nebo dvě choreografie! Další hodiny letí a vy se
stále zlepšujete - ale co víc? Neustále hubnete a cítíte se u toho jako na párty. Zanedlouho už jste majitel několika kusů oblečení, desítky náramků a slovo Zumba u Vás padne minimálně 5x za den.

Když jsem se tomu začínal věnovat více, zjistil jsem o čem to opravdu je.
Mezi instruktory tohohle fenoménu jsou i takoví, kteří to dělají čistě se záměrem vydělat, ale jsou i ti, kteří to milují, dělají s úsměvem, radostí a z každé hodiny odcházíte s úsměvem od ucha k uchu. V průběhu školení jsem potkal 40 lidí, a z toho 30 jich bylo naprosto úžasných - v čele s Danielou - školitelkou, na kterou už do smrti nezapomenu! Kolem 8 hodin cvičení oba víkendové dny mi dodalo tolik energie, které se nevyrovná absolutně NIC.

I přes všechny problémy (závist ostatních instruktorů - konkurenční boj, kontroly, živosťáky, osy, intergramy a podobné blbosti) se NEUVĚŘITELNĚ těším na svoje vlastní hodiny, protože mě baví ostatní bavit. Možná nejsem ten, který umí každý krok 100% správně, neumí pojmenovat každý sval v těle a nemá obří megasvaly, ale podstatu Zumby - teda přimět lidi aby se bavili a dokázali zapomenout na všechny starosti snad zvládám. Pokud byste chtěli mě přijít navštívit, tak určitě můžete :) budu jen rád - a určitě napište, jak se Vám to líbilo ^^. www.zumbaskubou.ic.cz / www.facebook.com/zumbaKubaTom

Děkuju Jakubovi Mynarčíkovi, který mi se vším pomáhá, vše zajištuje a snaží se. Díky taky Betovi, že mi změnil život. Díky všem kamarádům a rodině, která mě podporuje, svojí úžasné managerce a v neposlední řadě taky všem hodným a skvělým instruktorkám za pomoc - Heidi, Val a Peťo :)!




3 komentáře:

  1. Palec nahoru za článek! A já děkuji svému úžasnému bratrovi, který mě k Zumbě nejen přivedl, ale přiměl mě ji zamilovat. Věřím tomu, že Tvé hodiny budou jedná velká párty, po které budou účastníci odcházet s úsměvem na rtech nabití pozitivní energií :) Jsem ráda, že se najdou lidé, kteří neberou Zumbu jen jako výborný marketingový tah na obohacení své peněženky, ale jako koníček, který dělají nejen pro sebe, ale pro radost jiných. V Zumba moři plném zlých podrazáckých ryb, v podobě instrukorů, bude těžké proplout, ale s pomocí těch lepších, jako například Heidi (jejíž hodiny Zumby nemají chybu) to půjde přece jen snáze. Takže feel the music and enjoy the party! B-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíce ze všeho chválím čast o podstatě Zumby - přimět lidi,aby se bavili a dokázali zapomenout na všechny starosti. Když se tohle zvládá, tak věřím, že všechno ostatní v podobě úsměvů na tváři cvičenek a cvičenců, znovu vracejících se lidí na lekci, také i těch vydělaných korunek apod. přijde samo! So Let go Zumba! Dance, Dance... :)
    Držím palce!
    Heidi

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju Tomášku, a těším se už na 2.11.!!! :) Zumba se mi celkem zprotivila, ale věřím, že mi na ni zlepšíš názor, protože v tvém podání je to prostě BOŽÍ. :P

    OdpovědětVymazat