25. 7. 2011

VŠICHNI CHCOU PRACHY!

Tralalá.. tohle je příběh o tom, jak se z komerční sračky vyklubala ještě větší komerční sračka - aneb nesnášíme všechny kolem sebe, kdo si na tom vydělávají!

ZUMBA - "jsme rádi že Vám můžeme našimi hodinami dělat radost", "na hodiny se moc těším, naplňují mě energií", "miluju všechny lidi kteří semnou cvičí, hodiny si užívám".

NE NE a NE

Proč se instruktoři celosvětového fenoménu navzájem nesnášejí? Jednou hodinou zumby si průměrný instruktor vydělá litr. Hodinu dá pro každého za 60, příjde 50 lidí = 3000 kč. Z toho odečteme nájem (max 1000 kč), náklady na aparaturu (500 kč) + OSA a Intergram a třeba splátku z kurzu (500 kč), (který mimochodem stojí 7 tisíc, v Americe trvá AŽ jeden den a licenci dostane každý kdo si ji zaplatí). Huráá litr v kapse.

Chápu, je to licence jako každá jiná, instruktoři si platí docela velké prachy aby to vůbec mohli nazvat slovem Zumba, aby mohli pustit písničku, nebo aby jim každý měsíc chodila nová choreografie.. Sranda to určitě není, vzhledem k nutnosti povolení živnostenského úřadu a třeba OSA.

Lidí, co dělají zumbu jsou tisíce. V našem městě jich už je asi 5. Jak se pozná ten nejlepší? Když na sebe navzájem házejí hlínu? Nejlepší je zkusit všechny ^ ^.

Udělal jsem tu blbost, že jsem si šel zatančit na sportovní den jedné školy - prostě jen tak. Žádná licence, žádné prachy, žádné nic - lidi šťastní, já šťastný.. Jen choreografie z části moje a z větší části od instruktory, ke které jsem rád chodíval, u které jsem začínal a kterou jsem bral jako jednu tu z lepších. V dnešním světě už PROMIŇ - omluva nestačí.

Děcka, dávejte si pozor, protože nikdy nevíte, komu o co jde a stavte se někdy trsnout semnou ^^.

Tímto článkem jsem se chtěl omluvit výše zmíněné instruktorce, od které jsem si dovolil na písničky zatačnit na jednom sportovním dnu a taky udajně na náměstí "jednou večer". Videa z youtube jsem všechny kompletně smazal a už v životě na něči choreografii tančit nebudu, ani večer na náměstí.

18 komentářů:

  1. Aspon ses z toho vypsal..asi to paní instruktorka nemá v hlavě v pořádku..a ty mas svoji úžasnou fantazii a vymyslis si svoje choreografie :) Kašli na ostatní a ber to s nadhledem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, kašli na ostatní. Myslím, že budeš skvělý instruktor!

    OdpovědětVymazat
  3. no tak ráda bych věděla který z těcj kroků byl tvůj???? slušnost je se třeba té instruktorky zeptat, pak by bylo vcšechno v pořádku!Ta instruktorka nad těma choreografiema určitě strávila hodiny, a pak si příjde příjde někdoa vezmě ji je!!!! Fakt super to ses perfektně předvedl!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Dnesni svet je zvraceny, radeji nikoho nekopiruj a nebudes mit problemy

    OdpovědětVymazat
  5. Dnešní svět je zvrácený, lidi se neumí ani podepsat. Kopírovat? Opravdu to potřebuju?.. Až já si budu dělat čistě svoje choreografie - proč bych si je nedal jako tisíce dalších lidí na youtube? A inspiroval ostatní? .. Nechápu. Možná bych byl i rád kdyby se to někomu dalšímu líbilo a jel podle mě.

    OdpovědětVymazat
  6. C´mon, don´t fight, feel the music, join the party, just ZUMBAAAAAAAAA!!

    OdpovědětVymazat
  7. Milý Tome, jde jen o slušné chování, věřím, že kdyby jsi informoval instruktorku, tak ti nabídne i pomoc (pokud tedy o ni stojíš) a akci využije pro svou reklamu. Takto souhlasím, že se jedná o "krádež" choreografie i klientů. Také způsob omluvy mi příjde přesně odpovídající dnešní omladině. Je napsána tak, aby to vlastně omluva nebyla, jde o obhajobu toho, že jsem vlastně nic "nekradl". Copak nejde říct prostě XY promiň, udělal jsem chybu, příště se tě zeptám...

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, do oci jsem se takto omluvil a to v nasem rozhovoru 2x. Vsechny lidi s kteryma jsem se kdy setkal jsem vzdy posilal na hodiny instruktorky ke ktere jsem chodil, dal link na web a rekl kdy jeji hodiny probihaji. Tento clanek je pouze reakci na to, ze omluva do oci, dokonce 2x asi nestaci. Chybu jsem udelal a je i tady presne popsana.

    OdpovědětVymazat
  9. V tom případě beru zpět. Tak to má být. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Článek zajimavý, z druhé strany to vypadá úplně jinak. Určitě bych se někdy stavila.

    OdpovědětVymazat
  11. Paní instruktorce i ostatním naprosto rozumím, bojí se tě :). Budeš totiž lepší než ony všechny dohromady a přebereš jim spoustu lidí. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak Tome, to jsem si o tobě teda nemyslela že takhle uvažuješ! Když už si tam začal vypisovat ty náklady a výdaje, tak jsi na hodně věcí zapomněl! Jak myslíš že instruktoři asi na hodinu jezdí?? Autem , autobus, vlak, ....to všechno stojí n...ějaké peníze, nějak jsi opomněl čas který se tomu věnují, ten jim nikdo nezaplatí, buď to dělají ve svém volnu a nebo to mají jako svou práci! Kde jsou další věci jako zajišťování věcí na akci, učení chorošek, reprezentovat svou hodinu!!! A mnoho dalšího co se týká výdajů......Vy všichni co jste mu dali palec nahoru vůbec nemáte představu co všechno se za tím skrývá pokud chcete být dobrý instruktor/ka ZUMBY......Zkuste si to a pak tady mudrujte...od někoho okopírovat chorošky umí každý, je toho na youtube hafo...ale vymýšlet něco svojeho a věnovat se tomu na plno a přijít na hodinu pokaždé s něčím novým to už nevidíte! Zkus si to sám být certifikovaný instruktor.....držím ti palce aby ti to dlouho vydrželo....... Blanka

    OdpovědětVymazat
  13. Vsichni se boji konkurence.. ty ji urcite budes ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Držím palce ! Budeš konkurence pro všechny instruktory jak v NJ tak okolí. Jsi něco jiného a to bude lidi přitahovat ;) K.

    OdpovědětVymazat
  15. Nikdy jsem se konkurence nebála a nikdy nebudu :D. Jen jsem to myslela pro tebe dobře. Za dobrotu na žebrotu a to přesně platí. V.

    OdpovědětVymazat
  16. :D :D :D abyste se všichni neposrali ze článku na blogu 17letého kluka :) vy, jenž jste považováni za dospělé, tady vyvádíte jak 15 leté pipinky. Shame on you!

    OdpovědětVymazat
  17. Diskuze pod článkem je nyní z důvodů vulgárních komentářů uzavřená. Další reakce můžete posílat na perfectom@seznam.cz. Díky

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji, i po skoro roce od napsání článku a po půl roce co jsem instruktor si stále za svým článkem stojím ve všech bodech. Pro některé je tento "fitness podnik" celým životem, a právě tyto lidi ze srdce lituji :). Na světě jsou totiž i jiné věci. A pokud mě příjde 25 lidí a někomu jen 20, tak ať mi pak nechodí brečet, protože každý svého štěstí strůjce a to co si rozhlašuje o ostatních na hodinách a jak se prezentuje a jakou radost lidem dává je jeho věc. Já mám svoje klienty a klientky rád, a než abych si nakoupil další 2 zbytečné předražené z-trička, to jim raději udělám něčím radost a koupím něco pro ně nebo rozdám hodiny zdarma. Pro někoho buisness, pro někoho zábava. Tom. PS: Na předchozí diskuzi už reagovat nebudu ^^.

    OdpovědětVymazat