28. 5. 2011

Komerční sra*ky..

 aneb co jsem se naučil na Superstár a Česko-slovensko má talent.

V televizi to může vypadat skoro stejně - tisíce (statisíce) lidí příjdou. Radostí skáčou, řvou a mávají do kamery, která nad nimi lítá. Při tom si zpívají, baví se a hlavně se v té řadě nenudí. Během 10 sekund se dostanou přes registraci na svoje místo (které je nejvíc pohodlné jak to jde) a čekají. Na castingu to jede rychlým tempem! Jeden člověk za druhým lítají PŘÍMO PŘED porotu, jakou známe z televize. Bohužel přes ty tisíce (statisíce) lidí někteří musí čekat až pozdě do noci. Mezi tím můžeme vidět emoce. I když někdo brečí, nebo omdlí, na castingu panuje pořád úžasná nálada a všichni se baví.
Asi takhle to z televize známe.

Pokud by jste se zašli podívat na casting, našli by jste hned několik rozdílů.... Já to udělal a schválně se šel mrknout na castingy 2 konkurenčních televizí.

Hlavní rozdíly mezi Superstár a Česko-slovensko má talent je - všechno.

Superstár (TV Nova, Markíza)
Venku sněží. Teplota je asi kolem +2°C. Sněží docela hustě. Casting začíná přesně v 10 hodin. Přijeli jsme raději dříve - 9:30. Zařadili se na konec, asi 100 metrové fronty a čekali. Postupně nám byly dávány informace jako - ještě nemůžeme začít, uvolněte místo na techniku, dovnitř se všichni stejně nevlezete, nebo usmívejte se do kamery. Zhruba v 10:30 přišli moderátoři - Týna a Leoš. Samozřejmě že potřebovali natočit "mávací scény". Zapli hudbu a odstartovali mexickou vlnu. To se jim moc nepovedlo. Lidi začali reagovat až ve chvíli, co Mareš zařval - Je Vám zima?? Chcete dovnitř?! "ANOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO". Chtít jsme mohli. Lidé chodili po skupinkách osmi, a tak jsme se tam dostali kolem 11:45 uplně promrzlí. Po vstupu jsme dostali smlouvu o mlčenlivosti a zveřejňováni informací. Po vyplnění se zařadili do další, asi 30 minutové fronty. Kamarádka dostala číslo a my jsme si mohli sednout a čekat... a čekat... a čekat... mezitím se vystřídalo asi 800 účastníků ve 3 castingových místnostech s neznámou komisí. Konečně. Je 17:50 a kamarádka se dostává na řadu. Huráá - 1. kolo za námi. "Slečno, mohla by jste se oblékat trošku lépe, ať uděláte dojem.. Zítra ale musíte kvůli záběrům přijít oblečená stejně.. Takže zítra v ten samý čas zase tady", to jsou instrukce od neznáme komise. Balíme se a odcházíme s "nadšením" top 100 Brněnského castingu. Ano, před porotu, jakou známe z televize se vydá pouze 100 lidí namixovaných z nejlepších zpěváků a hvězdné poroty. Další den se natáčecí prostor zmenšil. Přišli jsme a čekali. A čekali.. a čekali..  a čekali. Po každých 10 lidech si štáb udělal na 30 minut pauzu. Ve stejný čas jako v sobotu zavolali kamarádčino číslo. Dostala mikroport a přesné informace co dělat před porotou. Vstoupila do místnosti a odešla. Helena Zeťová neměla dobře nasazený mikroport. Tak znovu... Potom, co ze sebe vydala připravenou písničku pan Habera řekl: "So mnou to nič neurobilo, dovi".... ^ ^ ať žije Superstár.

Protože kamarádka zpívá hodně dobře - až luxusně, šli jsme to zkusit znovu. Tentokrát jinam - casting show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT 2 (TV Prima a JOJ):

Venku prší. Teplota asi 15 °C. Štáb ČSMT nás nahání dovnitř co nejrychleji (i přes to, že ještě nebylo ani 9 hodin - oficiální začátek). Prostě jen abychom nezmokli. Dostáváme se do řady na smlouvu. Podepisujeme smlouvu. Dostáváme soutěžní číslo. Všichni jsme v jedné velké místnosti kde jsme natáčeli mávací scény. Sice na 6x, ale v teple a suchu. Potom jsme už jen čekali. Mezitím jsme se mohli taky dívat na stovky talentů - od tanečníku, žongléry, zpěváky až po kouzelníky. Na tomhle castingu nebylo kdy se nudit. Okolo 2. hodiny jsme se dostali na řadu do castingové místnosti s komisí. Rozdíl oproti Superstár - představení se nahrávalo na kameru. Každý kousek (asi z 12 tisíc přihlášených) zhlédne odborná porota, která vybere ty nejelpší. Kamarádka odzpívala, vyfotili jsme se s moderátory a hurá na oběd ^ ^. Výsledky dostaneme do měsíce.

Škoda, že už žádný další casting Československo má talent není. Jel bych se třeba i jen tak podívat. Opravdu to stojí za to ^^.

2 komentáře:

  1. Takže před porotu se dostane pouze asi 100 lidí, takže záběry z televize, jak tam sedí od ráno do večera, jsou kravina?

    OdpovědětVymazat
  2. Ne :) ti lidi tam sedí od rána do večera, ale ty tisíce čekají na komisi. Druhý natáčecí den se taky čeká do noci, ale proto, že je porota jen jedna, a každou hodinu si dává na půl hodinu pauzu.

    OdpovědětVymazat